2016-11-13 10:27:28• hírek • Szatmar.ro

Bálon ünnepelték az év munkájának szüretjét a sárköziek

A sárközújlaki szüreti bálnak már nem csak a településen, de megyeszerte is komoly híre, hagyománya van. Megmutatkozott ez szombat este is. A miértre pedig a választ egy helybéli adja meg: „Mi már évek óta itt vagyunk, fiatalos, jó hangulatú a buli, ezért az egész baráti társasággal együtt jövünk".

Az idei szüreti bált a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezte, de természetesen Piricsi Artúr polgármester, valamint Szabó Ignác alpolgármester is kivette a részét a munkából. A talpalávalót a Revans duó húzta, a résztvevők szórakoztatásáért pedig az avasújvárosi Bokréta néptánccsoport is felelt, akik a régió néptánchagyományait elevenítették fel.

„Fontosnak tartjuk, hogy a hétköznapokat időnként ilyen jó hangulatú, tartalmas és nem utolsó sorban szórakoztató együttlétekkel szakítsuk meg. Ugyanakkor ez jó alkalom arra is, hogy itt a mellettem álló parlamenti képviselőjelöltnek is elmondhassuk a közösség igényeit"- fogalmazott a polgármester, a mellette álló Magyar Lórándra mutatva.

„Tudom, hogy Sárközújlaknak a legfontosabb problémája, hogy város létére több mint 14 kilométer útja nincs leaszfaltozva. Örvendek, hogy Szatmár megyének most már olyan vezetősége van, ahol tárgyaló partnerre lelnek a polgármesterek, ugyanakkor nagyon fontos a parlamenti támogatás és hogy a magyarságnak megfelelő képviselete legyen Románia parlamentjében"- summázta a beszélgetést Magyar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: